Címlap
FIGYELEM!
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View Privacy Policy

A vámos települések Szövetsége 2007.július 27-én alakult Vámosgyörkön. Összesen húsz település csatlakozott hozzá. A "vámos"szót viselő magyarországi és határon túli településből álló szövetség rendszeresen szervez találkozókat, melynek célja a településeken élő polgárok közötti kapcsolatok kialakítása, az egyes települések hagyományainak, kultúrájának egymással történő megismertetése és a települési önkormányzatok közötti segítségnyújtás.

2016. június 24-25-26-án a NAV hathatós támogatása mellett kerül sor, - hiszen kezdettől fogva szoros együttműködésben vagyunk a vámszolgálatot irányító és ellátó hivatalos szervezettel-, kilencedik alkalommal a vámos települések találkozójára, melyet ebben az évben Vámosújfalu rendez meg.

A VTSZ szövetség zászlója egyenesen Budapestről érkezett meg június 23-án Vámosgyörk településre,17 lelkes nemzeti adó-, és vámhivatali munkatárs közreműködésével. Gedei Zoltán úr Vámosgyörk polgármestere, Hám László úr alpolgármester a VTSZ elnöke fogadta a megfáradt kerékpárosokat.

Az ünnepélyes est során a köszöntők, illetve finom vacsora elfogyasztása után a hastánc elvarázsolta a meghívott vendégeket, majd a népmese világába röpítette őket, és a vérpezsdítő zumba hozta meg a kedvet az esti mulatozáshoz.

Másnap az energiát adó reggeli után, indult útjára rendőri felvezetéssel gyermek-és felnőtt kíséretében a csapat, hogy kerékpárral Vámosgyörk határát maga mögött hagyván, a 150 km távot megtéve, Sajóvámos településen keresztül érkezzen meg a VTSZ zászlója a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vámosújfaluba.

Mi vámos települések mindig erős, összetartó, hagyományőrző és hagyományteremtő közösséget alkottunk. Számunkra a településeink többet jelentenek, mint lakóhelyünk. Vámos településnek lenni: életérzés, kultúra, életforma! 

A NAVON tekerők fotói ide kattintva tekinthető meg!

A Vámosújfalun készült fotók ide kattiontva tekinthető meg!