Címlap
FIGYELEM!
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View Privacy Policy

Kreatív napközis tábor 2016

Idén is megrendezésre került a Közösségi Ház keretein belül a Kreatív napközis tábor. A tavalyi évben nagy sikerrel zártuk az első táborunkat, ezen felbuzdulva, illetve a szülők, gyerekek kérésének eleget téve került megrendezésre immár második alkalommal.

A tábort 19 gyerekkel indítottuk, többségében helyi, de érkeztek hozzánk a szomszéd településekről is. 7-14 éves korosztályban hirdettük meg a programot. A 6000 Ft/fő/hét részvételi díj magába foglalta a napi egy meleg étkeztetés, a kézműves foglalkozásokra megvásárolt anyagok, a játszóházi belépő, az utazás, illetve a zárónapon megrendezett pizza költségeit.

Az első napunk ismerkedéssel, csapat – illetve táborzászló készítéssel, közös játékokkal telt. Jótevő angyalkát húztak a gyerekek, a feladat az volt, hogy egész héten láthatatlanul segítsék társuk mindennapjait és a záró napon egy apró figyelmességgel lepjék meg őt. Meghirdettük a tavaly nagy sikerrel megrendezett „Ki mit tud”-ot is.

A második napon ellátogatott hozzánk Egerből, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtártól Pauer Erika, aki egy interaktív zenés mesefoglalkozást tartott a gyerekek nagy örömére. A finom ebéd elfogyasztása után Könyvtár moziztunk, melynek keretein belül megtekinthettük a Csutak és a szürke ló c. gyermekfilmet. A film érdekessége, hogy fekete-fehérben volt látható. A vetítés után következett a forróságra való tekintettel a vízi party, ahol medence híján a gyerekek egymást locsolták vízi pisztollyal, nagy volt az öröm és önfeledt gyerekkacagástól volt hangos a Közösségi Ház udvara.

Szerdai napon ellátogattunk a helyi focipályára, ahol bográcsban paprikás krumplit készítettünk. Addig, amíg rotyogott a bográcsban az ebéd, a gyerekek fociztak, tollasoztak. A finom ebéd után jól esett a pihenés bent, a hűvös könyvtárban, ahol a lelkesebbek megnézhették a Keménykalap és krumpliorr c. filmet. Aki még mindig nem volt elfáradva, kézműveskedhetett, legózhatott,csocsózhatott.

Csütörtökön ellátogatott hozzánk Kovács Miklósné Lujza néni, aki egy rögtönzött elsősegély tanfolyamot tartott a gyerekek számára.

Aztán elérkezett a várva várt játszóházi programunk. Vonattal indult útra a nagy csapat, a gyerekeknek már ez is nagy kaland volt. A játszóházban viszont önfeledten játszhattak együtt, hiszen sok gyereknek ez volt az első alkalom, hogy játszóházban járhatott.

A pénteki napunkon egy záró partit rendeztünk, ahol a mókáé és a kacagásé volt a főszerep. A hétfőn meghirdetett „Ki mit tud”-ra jelentkezők produkcióit nézhettük meg. A jótevő angyalkák átadhatták egymásnak apró ajándékaikat. Az ebéd elfogyasztása után, ami pizza volt, elkészíthettek a gyerekek közösen egy ismert édességet, ami kókuszgolyó volt. Egymás ellen formázták a golyókat kisebb – nagyobb sikerrel. Egy búcsúajándékunk is volt a gyerekek számára: minden gyermekről készítettünk a tábor folyamán egy fotót, melyet a saját kezükkel elkészített képkeretben elvihettek magukkal. Aztán egy pár óra múlva elérkezett a búcsú pillanata, ahol még egy – két gyerek felvetette, hogy mi lenne, ha szombaton tartanánk egy utolsó napot és az lenne az utolsó?! JJó érzés volt látni, hogy szívből sajnálják, hogy véget ért ez az egy hét.

Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy köszönetünket nyilvánítsuk Gedei Zoltán Polgármester Úrnak, Hám László alpolgármester Úrnak és kedves nejének, hogy anyagi és eszközi felajánlásukkal támogatták a tábor sikeres lebonyolítását.

Szívből reméljük, hogy ez az egy hét, amit együtt tölthettünk a gyerekekkel, emlékezetes marad számunkra, s amikor szeptemberben beszámolnak tanár néninek legkedvesebb nyári emlékeikről, mi is szerepelünk majd benne.

 

Vámosgyörk, 2016. július 19.

 

Készítette: Balogné Ványi Diána

 

A tábor mindennapjairól készült képek itt tekinthetők meg.

 

A fotókért, és a tábor megszervezéséért köszönet  a kulturális közösségi munkásoknak.