Címlap
FIGYELEM!
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View Privacy Policy

 

Családi nap az Időssek Otthonában

Intézményünkben már hagyománnyá vált, hogy az év legszebb hónapjában, májusban tartjuk, a lakóink és hozzátartozóik által is várt Családi napunkat. Ez a nap mindig a szeretet, az összetartozás jegyében zajlik. Az idén, ötödik alkalommal került sor intézményünk szervezésében, és a Holdudvar Alapítvány támogatásával a Családi nap. Az előző évekhez hasonlóan, ez a rendezvényünk is bővelkedett programokban, meglepetésekben, melyekkel idős lakóinknak, hozzátartozóiknak és nem utolsó sorban dolgozóinknak kedveskedtünk. Rendezvényünk helyszínéül, az intézmény parkja szolgált, amelynek központja a nyári-lak és az azzal szemben felállított hatalmas színpad volt. A részvevők száma 600-650főre tehető. Az intézmény konyhája 600 főre főzött.

A program 9 óra 30 perckor kezdődött, a Pénzügyőr zenekar zenés ébresztőjével. Az intézmény kapujától a zenekar ütemes zenéje kísérte vendégeinket a színpadig. Majd kezdetét vette a késő délutánig tartó programsorozat.

 

Elsőként az adácsi táncosok, változatos műsorukkal, előbb népi, majd szalon táncokkal kápráztatták el a nézőközönséget. Ők azok, akik évek óta minden rendezvényünkön fellépnek, jelenlétükkel, nívós műsorukkal emelik rendezvényeink színvonalát.

Őket követte, Haraszti Mónika igazgató nő megnyitója, melynek mottója a család, az összetartozás volt. Majd az intézmény dolgozóinak rövid, vidám meglepetés produkciója következett.

Ezt követően ismét a Pénzügyőr zenekar örvendeztette meg színvonalas előadásával a vendégeket, kiknek műsora a Vámos települések szövetsége, illetve Sipos Jenő NAV főosztályvezető helyettes támogatásával valósult meg.

Az intézmény lakóiból alakult énekkar egy nótacsokorral, majd a Tulipán óvodások egy kedves műsorral kedveskedett a megjelenteknek.

A vámosgyörki Őszirózsák nyugdíjas klub és a szintén helyi illetékességű Zöngék énekkar zenei produkcióját, az adácsi fiatalok tánca követte, és ezzel a műsorszámmal zárult a Családi nap délelőttje.

A nap folyamán a parkban a gyermekek részére arcfestők, bohócruhába öltözött lufi hajtogatók szolgáltatták a felhőtlen szórakozás lehetőségét.

A sétakocsikázás alkalmával, az előzőekhez hasonlóan szintén ingyenesen állt minden kedves vendég rendelkezésére, Révai Jenő vállalkozó jóvoltából, a sétakocsikázás alkalmával megtekinthették az intézmény 10 holdas parkját, és annak környezetét.

Az ebédre felszolgált pörkölt és pogácsa, melyet lakók, dolgozók és vendégek együtt fogyasztottak el, még bensőségesebbé tette az amúgy is szeretetteljes hangulatot.

Jóllakottan, a gyönyörű verőfényes napsütéses koradélutánban aztán jött a nap fénypontja, sztárvendégünk Kovács Kati, akit mindenki nagy örömmel fogadott.

Közel egy órás előadása alatt a hangulat egyre fokozódott, a művésznő közvetlensége, kedvessége mindenkit levett a lábáról.

Öröm volt látni szépkorú lakóink önfeledt jókedvét. Együtt énekelték a művésznővel azokat a dalokat, amelyek tovatűnt fiatalságukat idézték meg. Fátyolos, szürke szemeik rég nem látott fényben csillogtak, ráncaik kisimultak.

Gyermekeikkel, szeretteikkel tölthettek egy boldog napot.

Köszönet mindazoknak, akik közreműködtek abban, hogy lakóink mindennapjait bearanyozzák. Köszönjük a Holdudvar Alapítvány anyagi támogatását, és dolgozóink szeretetből fakadó, fáradságot nem ismerő önzetlen munkáját.

 

Idősek Otthona