Címlap
FIGYELEM!
  • EU e-Privacy Directive

    This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.

    View Privacy Policy

GYERMEK- ÉS CSALÁDI NAP VÁMOSGYÖRKÖN

Június 4-én, szombaton Gyermek- és családi napot tartottunk a Közösségi ház udvarán. Nagyon örültünk, hogy ilyen sokan elfogadták meghívásunkat. Az időjárás is kedvezett nekünk, így semmi akadálya nem volt  a felhőtlen szórakozásnak. Gedei Zoltán polgármesteri köszöntője után a vámosgyörki és adácsi hastáncos csoportok alapozták meg a délután hangulatát.

A falu apraja-nagyja ezután különböző ügyességi vetélkedőkön mérethette meg magát. Nagy sikere volt a gyerekek körében a kerékpáros ügyességi vetélkedőnek, melynek lebonyolításában a helyi körzeti megbízott Szaniszló János, és a vámosgyörki polgárőrök (Szilágyi Imre vezetésével) is részt vettek. Az anyukák babakocsis ügyességi vetélkedőn vehettek részt, és megmutathatták, hogy milyen nehéz babakocsival bevásárolni, különösen, ha még az eső is elered. Nagy kérdés volt, ki lesz Vámosgyörk legerősebb embere. A három versenyszámból álló vetélkedőn ez is kiderült. A célba rúgó versenyen a szervezők nagy meglepetésére nemcsak fiúk, férfiak, de anyukák is szerencsét próbáltak. Míg a pályán a versenyek zajlottak, addig az udvaron a Vöröskereszt helyi szervezete ingyenes vérnyomásméréssel, vércukorszint-méréssel és testtömegindex-számítással állt az egészségükkel törődő lakosok rendelkezésére. Kovács Miklósné és egy ambu-baba segítségével  megismerkedhettünk az újraélesztés alapvető szabályaival, és a bátor jelentkezők ki is próbálhatták az újraélesztést.

A gyerekek egész délután ingyen légvárazhattak, az arcukra pedig különböző állatfigurákat festethettek Tóth Marcsi kozmetikus és Habókné Pacsai Mariann tanárnő jóvoltából. Vargáné Erzsike kézműves foglalkozásán napellenzőt készíthettek maguknak a gyerekek.

A legkisebbek szórakozását a babamasszázs biztosította Veresné Benei Krisztina útmutatása alapján.

A pogácsakészítő versenyre szép számmal érkeztek a finomabbnál finomabb  sütemények. Volt sajtos, sonkás, hagymás és még káposztás is. Mindenki kedvére kóstolhatta kedvenceit.

Nagy sikert aratott a színpadon a legújabb fitness őrület, a Zumba. Két csoport bemutatkozását is láthattuk, Szepesi Judit és Tasi Rita vezetésével.

Ennyi mozgás után már jólesett a vacsora, a finom gulyást Bittó Zoli és lelkes csapata főzte.

A gulyás mellé remekül illett Lukácsiné Irénke friss fokhagymás lángosa, az édesszájúak pedig vattacukrot vásárolhattak.

Vacsora alatt igényes műsorukkal adácsi néptáncosok és hastáncosok szórakoztattak bennünket.

Vacsora után következett a versenyszámok eredményhirdetése, melyet itt is szeretnék közölni:

 

Kerékpáros ügyességi verseny:

1.korcsoport:

I. Újfalusi Tibor

II. Ács Máté

2. korcsoport:

I. Kristály Zsolt

II.Kulcsár Vivien

III. Újfalusi Márk

 

Babakocsis verseny:

I. Hornyák Norbertné

II. Tóth Norbertné

III. Ácsné Pesti Orsolya

 

Erős emberek versenye:

I. ifj. Gedei Zoltán

II. Szillási Márk

III. Pereni Dániel

 

Pogácsakészítő verseny:

I. Kelemen Jánosné

II. Mozsár Gáborné és Pardi Albertné holtversenyben

III. Gulyás Albinné

 

A tombolasorsoláson sok szép ajándék talált gazdára, köszönet mindenkinek, aki felajánlásával támogatta.

Este fél 8-tól az egri Adáshiba színjátszó csoport vette birtokba a színpadot, és egy nagyon hangulatos, kiváló produkcióval örvendeztettek meg bennünket.

Ettől kezdve már a zenéé, a táncé volt  a főszerep.A retro hangulatú utcabál, majd a lemezlovasok találkozója következett, mely már bőven belenyúlt az éjszakába.

Úgy gondolom, hogy ezen az éjszakába nyúló gyermek- és családi napon mindenki jól érezhette magát, aki szeret a családjával, és a kicsit bővebb családjával (barátokkal, szomszédokkal, vámosgyörkiekkel) együtt lenni.

A rendezvényen Bódi Zsolt készített néhány fotót melyet ide kattintva megtekinthetnek.

Köszönet minden szervezőtársamnak, aki részt vett a rendezvény előkészítésében és lebonyolításában. Nehéz lenne felsorolni mindannyiukat, mert szerencsére igen sokan voltak.

A szervezők nevében: Szedmák Szilvia, képviselő