Vámosgyörk község weboldala

Hírek

Tájékoztatás a koronavírus kapcsán

                                                   TÁJÉKOZTATÁS
               A koronavírus kapcsán Vámosgyörk  községben hozott intézkedésekről

Tisztelt Vámosgyörki lakosok!
Az emberi élet védelmét  szem előtt tartva  a   Kormányzati intézkedések  és az  intézményvezetőkkel  valamint a helyi jelzőrendszer tagjaival történt egyeztetések alapján  az alábbi intézkedések megtételét tartom  szükségesnek Vámosgyörk községben:
                                                             ÓVODA
Az óvoda 2020. március 16. napjától (hétfő) bizonytalan ideig zárva tart. A szülők gyermekfelügyeletet nem kértek.  Az óvoda területére belépni TILOS! A későbbiekben is felhívjuk a figyelmet arra, hogy az óvoda házirendjére, szabályzataira, valamint a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel,  a gyermekek óvodai ellátására csak egészséges gyermekek tekintetében van lehetőség!
További tájékoztatást a lényeges információkról az eljárásrenddel kapcsolatban a  tagintézmény vezetője  nyújt az alábbi elérhetőségeken:
Fegecs Judit óvodavezető : +36/30-731-9541
                                                                 ISKOLA
2020. március 16. napjától (hétfő) határozatlan ideig az iskola bezár, a diákok az intézményt nem látogathatják, az oktatás digitális tanrend szerint folyik. Az intézmény az iskolára vonatkozó minden további információt - beleértve a gyermekétkeztetést is - a KRÉTA rendszerben közöl a tanulóival!
 További tájékoztatást a lényeges információkról az eljárásrenddel kapcsolatban az intézmény vezetője  nyújt az alábbi elérhetőségeken:
Tóth Zoltán Gyuláné igazgatónő : 37/361-042, 30/62-77-414
  GYERMEKÉTKEZTETÉS
Az óvodai és az iskolai gyermekétkeztetés biztosítása  az VKL Katolikus Általános Iskola és Tulipán Óvoda  tájékoztatása szerint  fog történni !
 
CSALÁD-ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT
A Rendkívüli helyzet időtartama alatt az intézményben az ügyfélfogadás szünetel! Sürgős esetben telefonos segítséget vehetnek igénybe a +36/30/699-3671 telefonszámon!

                                                  HÁZI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS
A településen a megszokott rendben történik!
Tisztelettel kérem a 60 év feletti, illetve a nyugdíjas vámosgyörki lakosokat, hogy ne hagyják el otthonukat!
Azon idős emberek részére, akiknek nincs cselekvőképes felnőtt hozzátartozója a településen, igény szerint segítséget nyújtunk a bevásárlásban, a receptek kiváltásában, a csekkek befizetésében.
Igényüket jelezhetik Gedei Zoltán  polgármesternél a +36/30/977-9805 telefonszámon, vagy napközben a Vámosgyörki Közös Önkormányzati Hivatal Székhelyének  titkárságán, a +36/37/361-012 telefonszámon!
                                         MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR
A Könyvtár és a kulturális intézmény határozatlan ideig zárva tart, a szolgáltatásai és rendezvényei határozatlan ideig szünetelnek!
                           VÁMOSGYÖRKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI  HIVATAL
A rendkívüli helyzet időtartama alatt a Vámosgyörki Közös Önkormányzati  Hivatalban (3291 Vámosgyörk, Petőfi S.  u.25.) az ügyfélfogadás szünetel.
Az előre nem látható halaszthatatlan ügyek (halálozás, anyakönyvezés, katasztrófa helyzet stb.) intézése ügyeleti rendszerben történik, az alábbi telefonszámon. +36/30/977-98-05
Kérjük a Tisztelt ügyfeleket, hogy kérelmeiket elsősorban elektronikusan szíveskedjenek benyújtani, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.
Szociális ügyekben a +36/37/361-012 -es számon tudunk felvilágosítást nyújtani. A szükséges nyomtatványok átvételére és a kérelmek benyújtására a Hivatal főbejáratának előterében biztosítunk lehetőséget!
Helyi adó ügyekben a +36/37/361-012 telefonszámon nyújtunk tájékoztatást!
                                         EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS
A rendkívüli helyzet időtartama alatt a háziorvosi és fogorvosi ellátást az alábbiak szerint vehetik igénybe:
- Kérjük, hogy telefonon egyeztessenek háziorvosukkal, és az utasításaik alapján szíveskedjenek eljárni!
- A szükséges gyógyszerek felírását is telefonon szükséges egyeztetni!
- A fogorvosi ellátást rendelési időben is kizárólag sürgős esetekben vehetik igénybe, telefonos egyeztetést követően!
- Az Orvosi Ügyelet zavartalanul működik, melyet kérem, hogy a fentiekhez hasonlóan csak telefonos egyeztetést követően szíveskedjenek felkeresni. Telefonszám: 112

Vámosgyörk , 2020. március 16.

                                                                                        Gedei Zoltán sk.
                                                                                        polgármester